19.09.2024.

Omiljeni domaći brend prirodne kozmetike dodeljuje stipendiju talentovanim devojčicama!

MOBA Botanical skincare se drugu godinu za redom priključuje kampanji „Podrži Super devojčice“ Alternativnog centra za devojke (ACZD) i dodeljuje stipendiju iz biologije. Ovo je...

Ovaj čokoladni kolač je najslađa dobrodošlica jeseni!

IZDVAJAMO

Da li ste i vi među onima  koji sa prvim hladnijim danima započinju sezonu pripreme kolača iz rerne? Ove jeseni, slatka gastro inspiracija ima ukus topljene kremaste čokolade- univerzalnog sastojka koji nepogrešivo i na prvi zalogaj popravlja raspoloženje!

Pred vama je jednostavan, a opet neodoljivo gurmanski recept za vazdušasti čokoladni kolač, raskošni slatki klasik koji se priprema brzo, a u kom se najlepše uživa u bliskom društvu, idealno uz čašu crvenog desertnog vina. Za pripremu ovog slatkiša biće vam potrebno:

  • Okrugli kalup pleh prečnika od 18 cm
  • 240 g crne čokolade
  •  170 g putera
  •  130 g žutog šećera
  • 120 g bademovog praha
  • 75 g brašna
  • 6 jaja

Počnite pripremu tako što ćete otopiti čokoladu sa puterom. Dodajte 220g šećera, badem u prahu i brašno i promešajte. Završite pripremu smese dodavanjem 6 žumanaca. U drugoj posudi dobro umutite belanca sa preostalih 20g šećera. Postepeno sipajte sneg od belanaca u čokoladnu smesu i lagano ih sjedinite. Smesu sipajte u pleh i pecite 35-40 minuta u rerni zagrejanoj na 180°. Izvadite iz rerne i seciite na veće trouglaste kriške. Prijatno!

 

 

Foto & video: @ma_vie_caramel

 

 

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije