Ništa ne obećava savršeno jesenje veče kao poslastica koja miriše na radost, najbezbrižnija sećanja na detinjstvo. Cimet i vanila mirisni su doživljaji koji svakom desertu daju topli ukus nostalgije, a mi ih sjedinjene najviše volimo u cimet rolnicama. Ukoliko ste ljubitelj ovog tradicionalnog jesenjeg domaćeg slatkiša a još kada ih obogatimo najnežnijim belim kremom, uživanje je zagarantovano!
Za pripremu ovog brzog deserta biće vam potrebno:
Za testo:
- 2 sloja lisnatog testa
- 80g putera
- 30g žutog šećera
- 1 kesica cimeta
- 100g oraha
Za kremasti preliv:
- 250 ml slatke pavlake
- 150 g šećera u prahu
- 150 g mascarpone sira
- 1 kašika vanila ekstrakta
Isecite lisnato testo na jednake uzdužne delove debljine 2-3 cm. Premažite testo otopljenim puterom i svaki isečeni deo testa pospite smeđim šećerom i cimetom. Uvijte testo u rolnice i poređajte ih u pleh obložen pek papirom. Pecite 20-25 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Umutite slatku pavlaku sa šećerom u prahu. Dodajte smesi 150g mascarpone sira i kačašicu vanila ekstrakta. Sve sjedinite i dobijenim kremom premažite vruće rolnice, pa sve pospite sitno iseckanim orasima. Prepustite se uživanju!
Foto: Ratundalova