back to top

NAJNOVIJE

LEPOTA

STIL

18.10.2024.
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Ah, te savršene mirisne bočice: 3 letnja parfema koja će osvojiti vaš stil i čula!

LEPOTA

Dolazak toplih dana i mediteranskih temperatura uslovljava zamenu zimskih i jesenjih teških, gurmanskih i jakih parfema za citrusne, lepršave i letnje.
U toku 2024.godine lansirano je mnogo letnjih parfema, a verujemo da će svako moći da pronađe svoj savršen sezonski splet mirisnih nota.
U nastavku teksta vam predstavljamo 3 nova letnja parfema koja ćete sigurno poželeti da ponesete sa sobom na odmor i dokupljivati ih sa svakom narednom sezonom.

1. Gaultier Divine Le Parfum – Jean Paul Gaultier

Brend je dao kratak opis parfema, ali i njegove muze:  ,,Zaslepljujuća, intenzivna i senzualna, žena koju slavi Gaultier je blistava i moćna kao sunce. Neukroćena kraljica, ona odiše neuporedivim intenzitetom u svom novo korsetu,sjajnijem nego ikada ranije. Takođe uživa igrajući se sa onima koji se usuđuju da priđu preblizu.

– Gornje note: solarne note i ljiljan
– Srednje note: frangipani i morska so
– Donje note: amber i benzoin

Gaultier Divine Le Parfum – Jean Paul Gaultier

2. Aqve Romane Divinum Ficus  – Laura Biagiotti

Miris je deo kolekcije Aqve Romane koja se sastoji iz 3 parfema, a svaki je inspirisan Rimom. Divinum Ficus nas vodi u prelepe rimske vrtove, pune zelenila i viševekovne istorije.
Smokva je jedna od glavnih nota zbog legende o nastanku Rima. Navodno, korpa sa Romulom i Remom ostavljena je upravo ispod drveta ove voćke, zbog toga su stari Rimljani ovu biljku smatrali simbolom sreće.

– Gornje note: bosiljak, nana, zelena paprika i bergamot
– Srednje note: smokva, lovor, caper, artičoka
– Donje note: sandalovo drvo, mošus, kedar

Aqve Romane Divinum Ficus  – Laura Biagiotti

3. Nomade Nuit d'Egypte – Chloe

U starom Egiptu, parfemi su imali duhovni značaj zato što se smatralo da simbolizuju pročišćenje i zaštitu.
Ova verzija Chloe Nomade parfema odaje počast željom za lutanjem, avanturama i zajedništvom. Parfimerka Juliette Karagueuzoglou želela je da obuhvati lepotu peščanih plaža i pejzaža ove predivne zemlje koja je ujedno i domovina Gaby Aghion – osnivačice brenda Chloe.
Čak nas i sama bočica parfema izgledom vodi direktno na putovanje u Egipat i kroz čas istorije. Poseduje egipatski plavi čvor koji predstavlja boju kraljevstva, a ujedno je i prvi pigment koji je čovek napravio pre 4500 godina. Motiv pletenice na rubovima oslikava veze koje nastaju tokom putovanja.

– Gornje note: miro, cimet, đumbir
– Srednje note: cvet narandže, brnistra, kyphi
– Donje note: vanila, opoponaks, nagarmotha

Nomade Nuit d'Egypte – Chloe

Izdvojene mirisne letnje priče možete pronaći u svim Jasmin parfimerijama.

Priredila: Jovana Srdić

 

spot_img
spot_img
spot_img

NAJNOVIJE