back to top

NAJNOVIJE

LEPOTA

STIL

18.10.2024.
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Volite pozorište? Ne propustite da ove predstave pogledate pre kraja sezone!

LEPOTA

Pozorišna sezona 2023/2024 se završava kroz mesec dana, te se svaki komad bliži poslednjem izvođenju do septembra. Istorijat beogradskih pozorišta seže sve do 18.veka , a danas je repertoar toliko raznolik da se za svakoga može pronaći nešto.

U nastavku vam dajemo nekoliko preporuka da maksimalno iskoristite ovaj mesec.

1. ,,Mamma Mia” – Pozorište na Terazijama

Veoma popularna mjuzikl predstava koja je inspirisana pesmama švedske grupe ABBA i istoimenim filmom. Radnja je smeštena na Grčko ostrvo gde pratimo priču mlade devojke Sofi koja traži svog oca kako bi je sproveo do oltara na venčanju. Uživaćete u muzici, plesačkom ansamblu i atmosferi koja pozornicu transformiše u grčko leto.

,,Dama s’ kamelijama” – Narodno pozorište u Beogradu

– Adaptacija istoimenog romana Aleksandra Dime koja prati ljubavnu priču između Pariske kurtizane i bogatog mladića smeštenu u 19.veku. Ovo je priča o ljubavi, društvenim normama i žrtvi koja mami publiku širom sveta, a gotovo je zagarantovano da ćete salu napustiti dirnuti i uplakani.

3. ,,Da krenemo ispočetka” – Madlenianum

Glavni junak, Aleksandar, vraća se 40 godina u prošlost, ili je mozda ovo samo iluzija? Ipak, vreme je relativni pojam, a život pun neuobičajenih prepreka i iznenađenja koja vrebaju na svakom uglu. Da ste vi Aleksandar i da imate šansu, da li biste promenili prošlost? Ukoliko je odgovor potvrdan, da li biste bili spremni na moguće posledice?

 

Priredila: Jovana Srdić

Foto: Pozorište na Terazijama, Madlenianum & Narodno pozorište u Beogradu

 

spot_img
spot_img
spot_img

NAJNOVIJE