16.09.2024.

„Manifestuj“ – senzacionalno izdanje koje promovišu zvezde, ozbiljne kompanije i magazini

Poslednjih godina, kako u svetu, tako i u Srbiji, objavljuje se sve više knjiga iz oblasti popularne psihologije. Tržište takozvane literature za samopomoć, doživelo...

4 beogradske bašte u kojima želimo da uživamo celo leto!

IZDVAJAMO

Zašto svi vole beogradsko leto? Zato što se tokom letnjih i sunčanih dana Beograd pretvara u riznicu mirnih zelenih oaza, a sa zalaskom sunca se promalja njegova druga strana gde se svaki lokal pretvara u žurku. Gde provesti vrele letnje dane? U nastavku teksta vam otkrivamo 4 mesta gde je uživanje zagarantovano u bilo koje doba dana (ili noći). Lokali su izdvojeni od buke i ušuškani među zgradama, a uveče sadrže recept za dobar provod: dobra atmosfera, muzika, igra i sjajni kokteli.

Bar Jazz bašta

Ovaj ušuškani kafić nalazi se na čak 2 lokacije – u Pop Lukinoj 12 i u Kneza Miloša 77. Lokal krasi bašta puna cveća i zelenila gde čak i tokom najtoplijeg dana možete pronaći hlad, a zbog skladnog oblika stolova imaćete osećaj kao da sedite na glavnom trgu u Veneciji.
Pored toga što možete uživati u kafi ili svom omiljenom piću u toku dana, svake subote održava se matine kada uz pratnju dj-a možete popiti i vaš omiljeni koktel.
Kako izgledaju subotnje večeri i letnje popodne možete pogledati na njihovom instagram profilu @jazzbasta.

Caffe VRT 204

Kako i sam opis na Instagram profilu kaže – oaza mira u srcu Beograda, kafić koji se nalazi u ulici Bulevar Kralja Aleksandra 204 premestiće vas u srce Amazona. Pored potočića ovaj lokal krasi pregršt društvenih igara poput pikada,stonog fudbala, rizika i domina za sve one koji poseduju takmičarski duh. Tokom dana Caffe VRT je poznat po najboljim kafama, a vikendom po najboljim svirkama gde dobra energija i pozitivna atmosfera traju do duboko u noć. Među domaćinima koji će vam praviti društvo biće i zmija Milivoje, veverica Veca, kornjače i zec.

Thinker's Bar

,,Najidealnije i najvoljenije mesto u Beogradu” samo je jedan od mnogobrojnih komentara i pohvala koje ovaj lokal često dobija. Iako se nalazi u samom srcu Beograda, krasi ga velika unutrašnja bašta ukrašena grafitima i osvetljena sitnim lampionima, te je stoga ovo dobro mesto i za romantični sastanak ali i za celo društvo uz veliki izbor koktela i pristupačne cene pića. Mnogi koji vole estetična mesta za slikanje oduševiće se i enterijerom lokala, a oni koji se bave umetnošću možda upravo na adresi Dimitrija Tucovića 3 dobiju inspiraciju. Letnje večeri su ovde već uveliko počele, a vi možete organizovati svoje rezervacijom na njihovom Instagram profilu .

Ginger Bar

Gotovo svakog dana od 18h ovaj kafić se pretvara u mesto gde se održavaju žurke koje traju do ponoći, a svakog dana se pušta drugačiji muzički žanr, te se za svakoga može pronaći nešto. Među najpoznatijim žurkama je “Se**i sreda” koja se ćesto tokom leta održava u Boho Baru na Kalemegdanskoj terasi. Okruženi zelenilom tokom dana ćete uživati u kafi, a tokom večeri se sve to pretvara u veliki plesni podijum nalik barovima u većim evropskim metropolama. Kako biste bili u toku i odabrali temu žurke koja je po vašem ukusu, nedeljni program možete pronaći na njihovoj Instagram stranici.

Priredila: Jovana Srdić

Foto: Instagram

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije